2016

4

Uge 4

Nu er det igen fredag, dagene bliver længere. Det er tydeligt at mærke, når jeg giver kalvene hver aften, at det går den rigtige vej.

Vi har haft så meget sygdom hos kalvene den sidste uges tid. Vores dyrlæge meddelte, at der var en virus der rasede for tiden, og at vi ikke var de eneste, der havde problemer. De får lungebetændelse og diarre, og det i sig selv er en meget dårlig cocktail.

Det er lige som hos os mennesker, når det er en virus, hjælper medicin ikke. Så vi har prøvet på alle mulige måder at begrænse det, men har måttet sige farvel til nogle af de mindste kalve. Jeg har så svært ved at klare dette, fordi jeg synes, at det er os der svigter dem. Men uanset hvad, stod de ikke til at redde.

Mine ællinger kom forleden tilbage fra sidste år. Jeg ved ikke, om I kan huske at jeg lagde et billede op, hvor de svømmede rundt nede bag ved staldene i vores store grøft. Men de er tilbage alle ti, og de er så store og flotte. Det er lidt sjovt, når de kommer vraltende.

Tommy er blevet faglært landmand i dag, og afsluttede med et flot 10 tal. Det er så flot, og vi er stolte af ham. Han er super dygtig og han ved, hvad han har med at gøre. Jeg tror ikke, der er mange elever, der har haft så stort et ansvar i elevtiden, som han har haft. Han tog selv teten, og vi glæder os til han kommer tilbage. Dog bliver vi nød til at vente til sommer, da han springer lige over i produktionsleder uddannelse på mandag.

Cille skal starte på første hoved forløb på mandag og i stedet for hende er Rikke startet. Rikke startede for to uger siden, så hun er allerede godt inde i de forskellige rutiner.

Jeg er ved at lære hende alt med computeren, så det ikke kun er mig, der kan. Der skal altid være mindst to, til at kunne udføre alle opgaver. Men der har ikke været tid til at lære nogen op før nu.

Rikke kommer fra en gård, og det er tydeligt at mærke, at hun er vant til at malke og at tage hånd om staldarbejdet og dyrene.

På mandag starter vi på februar, og det betyder at foråret er lige om hjørnet. Vi er i fuld gang med at afslutte året 2015 og det nye budget er taget i brug. Der er altid en masse ting, der skal falde på plads i forbindelse med et årsskifte.

Jeg har lagt en lille (meget kort )video op, og jeg ærgrer mig, at jeg kom så sent i tanken om at filme koen.

Den lå så stille og var fuldstændig væk. Jeg var faktisk bange for, at den var død, men så hævede den lige det ene øre. Den sov så tungt, og I kan se, hvordan den pludselig vågner, ved at jeg siger god morgen.

Der er så mange sjove episoder, når man går blandt køerne. De har alle personlighed og charme.

Vi havde engang en ko, som altid stod og spejlede sig i døren ind til robotrummet.

Vi kunne ikke forstå, hvorfor den altid stod derhenne i det hjørne, indtil vi en dag stod og iagttog, hvad der var i gære.

Så har vi også en der går og smælder med tungen. Det lyder som en der klapper hurtigt i hænderne.

Nu vel, jeg vil slutte her for denne uAge, og ønske jer alle en dejlig weekend.

Karin

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side