2016

uge 6 og 7

 

Uge 6 har været hektisk, men det er jo ikke noget nyt, men denne gang med det formål, at vi kunne komme lidt foran, så vores ansatte, kunne få det lidt nemt, når vi tager afsed på ferie I uge syv.

Vi har haft klovbeskæring, og der er goldet køer og tjekket dyr.

Handlet ind, så der er mad nok til alle ansatte, og at der er råvarer og sække varer nok til næste vareturs bestilling.

Vi har alt delt ud på flere hænder I det daglige, men nogen ting er det altid os selv, der ordner.

Vi er startet på et spændende samarbejde med Anne Mette Søndergård og Nikolaj Græsbøl Thomsen fra Landbo Nord.

Vi skal I fælleskab skabe bedre resultater I stalden med køerne, ved at udnytte foder og alle vores resourcer til et endnu bedre resultat. Der kan altid ske forbedringer, men det kræver sommetider, at der kommer ny øjne på.

De er virkelig skarpe og følger alt til dørs over I råvare indkøb, foder, ydelse, budget. Alt bliver kædet sammen.

Der sker løbende analyse og der bliver grebet ind, så snart ting ikke udvikler sig efter det ønskede resultat. Så der glæder vi os til et stærkt og konstruktivt samarbejde.

De var på besøg I onsdags og de var yderst positive over for hele vores produktions apparat, foder håndtering og vores nye malkestald.

De første tiltag vil være at få ændret på fodersammensætningen, og så skulle vi opdele køerne med første kalvskøerne I den ene stald og de gamle I den anden stald.

Lige ledes havde vi en times forskel I mellem morgen og aftenmalkningen iforhold til aften og morgenmalkning. Det skulle kunne give os en liter mælk mere pr ko pr dag. Det er de små ting, som vi skal ind at få fin justeret for at komme videre. Da vi gik rundt bemærkede de også den made, vi fortalte om de forskellige dyreafdelinger, og de var med det samme obs på vores goldkoafdeling, at den skulle op prioriteres. Det er jo ikke fordi vi ikke har fuld focus på goldkøerne, men her var der også små ting, som skulle indtænkes og finjusteres. Så det var super godt.

Vi forventer os virkelig meget af samarbejdet.

Bare her 4 dage efter en finjustering af foderplanen, skulle der tilbage rapporetes og følges op på udseende af kogødningen med konsistens og udseende ved at sende billeder retur til Anne Mette og Nikolaj.

Ydelses fremgang eller tilbage gang, yverbetændelse osv.

Det er virkelig lige på og ingen slinger I valsen.

Det er sådan, vi kan lide det.

Når noget skal laves om, skal der også ske resultater, og det kan kun males, hvis alt sker under systematiske ændringer, og systematisk opfølgning.

Lige nu sidder vi I Nord Italien og nyder det. Det er den eneste uge, vi holder ferie hele året, og den er meget vigtig for os.

Vi er sammen med 38 andre gemytlig mennesker fra Visby og omegn. Vi har det super sjovt og vi er aktive fra kl 8.30 hver morgen til sent ud på efter midagen med at stå på ski. Vejret har indtil nu været super godt. Det har sneet hver dag, så vi kører I masser af løst sne. Det bliver lidt puklet hen på dagen, så det giver lidt udfordringer, men til gengæld falder man blødt. Vi har haft mange sjove oplevelser, med rutsche tur på ryggen ned ad den sorte piste mm.

Når vi nu kommer hjem, er vi friske og klar til at arbejde på højtryk igen.

Ude godt, men hjemme bedst.

Jeg vil slutte her, og ønske jer alle en dejlig weekend.

Karin

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side