2016

året 2016

 

Nu er 2016, ved at være historie.

Et år som på mange måder har været skelsættende.

En af landbrugets værste kriser, viste sit grimme ansigt igennem hele 2016 og rigtig mange af vore dygtige kollegaer, mistede deres eksistensgrundlag.

Enten frivilligt eller ved tvang, måtte mange landmænds familier se i øjnene, at det ikke længere var økonomisk muligt, at fortsætte på ejendommen.

For manges vedkomne var det et helt arbejdsliv, der fik en brat slutning.

For dem var det en svær tid, de gik i møde.

For de af os, som stadig er tilbage, blev det også et år, med hårdt arbejde, i forsøget på undgå det værste.

Mange valgte en nedslidnings strategi, og udførte kun de mest nødvendige vedligehold og investeringer. Med de laveste mælkepriser i mange år, blev vi alle tvunget til at foretage nogle valg.

Vi valgte en anden strategi i forhold til vore kollegaer.

Vi tror på en fremtid, hvor vi vil se store udsving i mælkepriserne. Vores strategi er at producere så billigt som muligt, ved at sænke nulpunktet.

Derfor gik vore overvejelser ud på at optimere og øge besætningen med så få omkostninger som muligt. En øvelse som kræver mange overvejelser og rigtig mange beregninger. Når man står mit i en krisetid og vælger en strategi stik imod trenden, skal man være meget sikker på sine valg.

Vi valgte at skille os af med vore malke robotter og investere i et malkecenter og udvide besætningen.

2016 blev et år, hvor vi blev testet på vore valg. Nu her ved udgangen af året, og hvor mælkepriserne er inde i en stigende periode, har det vist sig, at vi valgte rigtigt.

Vores strategi har gjort, at vi går stærkt ind i det nye år.

2017 ser ud til at kunne blive et rigtig godt år, på baggrund af de tiltag og valg, vi traf. Det er meget bekræftende efter et år, hvor man kunne være slemt i tvivl, om hvordan fremtiden ville se ud for mælkeproduktionen i Danmark.

Efter skiftet til malkecenter og udvidelsen, satte vi også fokus på at ansætte det rigtige team af medarbejdere. Der følger nogle andre ansvarsområder med, når man skifter til et andet malke system. Vi mener selv, at vi har været meget privilegerede, i at finde de rigtige medarbejdere.

Det er et meget velfungerende hold af medarbejdere, som sikrer optimal drift. De påtager sig ansvar og yder en stor indsats hver eneste dag.

Vi glæder os til 2017 og til at vinke farvel til 2016. vi tror på, at vi går en god tid i møde. Vi har bevist, at også i svære tider, kan vi træffe de rigtige valg.

Dagene er begyndt at blive længerede, de lyse timer venter forude, og indtil videre har vinteren været os nådig.

Alle medarbejdere møder glade på arbejde hver dag,

alle dyrene har det godt, ingen sygdomme,

og på mandag starter en ny dygtig medarbejder,

så er vi nået i mål med alle vore ønsker.

 

Så er spørgsmålet kun, om vi skal til at malke tre gange i døgnet, den beslutning vil vi overlade til vore medarbejdere i begyndelsen af det nye år.

Vi vil gerne sige tak til alle jer, der følger os på vores hjemmeside. Når det endelig er tid til at skrive, er det dejligt, at der er nogen, som også læser det. Tak for det år der er gået og glæden og forventningerne til det år der kommer os i møde.

Vi ønsker alle et godt nytår.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side