ugen der gik 2017

uge 3

uge 3

Vi har i denne uge været til Nytårskur i Agerskov Hallen, hvor Mette Frederiksen var tilstede. Arrangementet var arrangeret af Sønderjysk Landboforening.

Mette gav hendes bud på, hvad socialdemokraterne vil med landbruget, hvis du skulle komme til magten. De vil gerne have vores varer til eksport osv, men de vil også ændre på nogle af de nye tiltag Landbrugspakken har givet os. 

Men den tid den sorg, det gider jeg ikke lige bruge min tid på nu.

Jeg vil meget hellere fortælle jer lidt, om alle de dejlige små kalve vi har fået i denne uge.

Bare i går fik vi 6 stk. De hopper rundt og ser så glade ud. Vi er begyndt at give dem kalvedækken på de første 14 levedage, så de ser rigtig vamsede ud.

Nikolaj, vores kvægkonsulent var nede at se til os først på ugen, og det var et af de nye tiltag, vi satte i værk for at kalvene ikke skal bruge energi på at holde sig varme her i de kolde måneder. Det skal holde diarre fra døren og give bedre tilvækst.

Ved køerne er vi begyndt at bruge vores kolbemajs, og det medfører, at vi kan spare lidt på korn og soya  i foderrationen, og køerne responderer med en lille ydelses fremgang.

Det er altid godt at kunne få så meget af vores eget grovfoder igennem køerne og ikke købe så meget af det dyre foderemner, så som soya, rapskager, korn roepiller osv.

Pengene er jo brugt på at få majsen og græsset ensileret.

 

Mandag havde vi klovbeskærer til små 70 køer og tirsdag havde vi ydelseskontrol.

Om aftenen tager vi mælkeprøver af alle køerne. Det tager lidt tid og så er jeg oppe kl. 3,00 næste morgen og tjekker hele malkningen (for at sikre at køerne står rigtigt i forhold til malkemaskinerne).

Så kan malkerne konsentrere sig om at malke, så snart jeg har givet grønt lysfor, at køerne står rigtigt.

Står de ikke rigtigt, skal deres numre tastes ind på skærmen så koplads og ko nr passer sammen.

Køerne bliver registreret, når de går ind i malkestalden. Men hvis en af køerne mangler chip øremærket, så bliver den ikke registreret og så forskubber hele rækken sig med en ko, og så kommer mælkeydelsen ikke ind på det rigtige dyr.

Så det er meget vigtigt, lige når vi kontrolerer, da vi ellers kan komme til at træffe forkerte beslutninger omkring slagt osv.

Det er gerne min opgave, og jeg var da også lidt "krads", fordi kontrolassistenten sagde at der aldrig er fejl, når vi kontrolerer.

YES SIR, det er sådan, det skal være.

 

Når vi endelig bruger penge på at få det gjort, skal det også være i orden!!!!

Samtidig med at vi kontrolerer bliver der om morgenen sendt en foderprøve ind fra stald 4 og 5. Foderet bliver tjekket, om det er godt blandet og om køerne kan sortere i det.

Vi sætter vores indkøbte foder (soya, rapskager, korn, roepiller, mineraler, fedt )i støb, før vi kommer majs og græs i blandingen. Det betyder, at der kommer vand i, og det bliver til en dej, der klæber sig til majsen og græsse. så bliver køerne nød til at spise alle dele på engang,( og ikke først spise pålæget og siden hen gumle i rugbrødet).

Trine er faldet godt til og på personale siden er vi super godt med.

 Alle tager ansvar og udfører de daglige gøremål til UG.

Sidste weekend var Erling og jeg ude at cykle ved Haderslev.

Vi tog turen rundt om Haderslev Dam, og det var en utrolig flot tur med op og nedkørsler, så vi blev udfordret på alle måder.

Der havde været frost om natten, så mange af nedkørslerne var isede og glatte, men det gik godt. Erling havde kun forbremsen, da bagbremsen var gået i stykker.

(den er repareret, så vi kan komme afsted igen)

 

Jeg er begyndt at løbe to gange om ugen igen, og det er ikke spor for tidligt i forhold til, at vores årlige skiferie er under opsejling.

Det er det bedste vi ved, og den uge er hellig "no matter What"

Jeg vil slutte her, da Jennifer skal hentes ved toget, hun kommer hjem fra Århus, hvor hun har været til eksamen. Hun er kun lige hjemme et døgn før hun suser afsted igen),Men vi ses på torsdag igen, da skal vi til dimention i Århus, hvor hun er blevet bedt om at holde tale for hele forsamlingen.

Det bliver spændende.

Rigtig god weekend til jer alle

Karin

.

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

12.04 | 16:47

Åbningstider?

...
04.03 | 15:04

Hej
ring til mig 20946522 kh Karin

...
04.03 | 14:10

Hej. Vil det være muligt at komme på besøg, med en børnehave på tirsdag? Mvh michelle

...
04.06 | 14:11

Hej
Ja desværre
L&F giver kun til børn fra 0. Klasse og opefter:)
Vh Karin

...
Du kan lide denne side