Besøgslandbrug Søndergården

Kombi kryds

Kombi kryds er et nyt tiltag indenfor dansk Kvægproduktion. Baggrunden for Kombi kryds er den stigende interesse for systematisk krydsningsavl, både nationalt og internationalt. Mange kvægbrugere har dog holdt sig tilbage, da systematisk krydsningsavl ofte betød et farvel til renavl. Introduktionen af kønssorteret sæd (KSS) har ændret ved dette.

 

Ved systematisk brug af kønssorteret sæd kan man på den enkelte bedrift kombinere renavl og krydsningsavl. Dette er illustreret i nedenstående figur. Ved anvendelse af KSS opretholdes en kerne af renracede dyr. Denne gruppe af dyr er samtidig i stand til at føde krydsningskvier, hvor faderen er en anden malkerace. Disse hundyr insemineres igen ved en tredje malkerace, hvorved treracekrydsningerne opstår. Da den renracede kerne og toracekrydsningerne er i stand til at producere kælvekvier nok til besætningens opretholdelse kan alle treracekrydsninger insemineres med kødkvægssæg, med slagtedyr af høj kvalitet som et resultat.

 

 

 

Ved en god reproduktionsstyring af besætningen og en lav udskiftningsprocent vil det være muligt at have en fordeling på ca. 35 % renracede køer, 25% torace krydsninger og 40% treracekrydsninger. Det betyder at godt 2/3 af køerne udtrykker den fulde krydsningsfrodighed med forbedret robusthed og økonomisk afkast til følge.

 

På landsplan er 5 besætninger udvalgt til at deltage i dette projekt, og søndergården er en af dem.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side