2014

uge 4

Uge 4

Så, nu gik den ikke længere.

Jeg har i mange uger beskrevet situationen ved, at der ingen frost har været.

Den er så kommet nu. Det er ikke fordi, at det fryser så meget, men den vind der følger med fra øst – sydøst, får det til at virke som minus 15 grader.

Det, at vinden kommer fra sydøst, får den kolde luft til at blive fanget i det hjørne, hvor robotterne er.

Selv om vi har gang i de store varmekanoner, så driller robot 1 og 4 med tilfrosne snore, og vægtcellerne fryser til. Drikkekar skal tøes op, og møget kan ikke skrabes ud på normal vis.

Ting tager tid, når det er koldt.

Natten til fredag var det mig der havde drillerierne, i dag lørdag har vi omstruktureret alle vores ansatte, så der er nogen i stalden i døgnets 24 timer.

De er simpelthen bare super gode. De tager udfordringerne op og tager det med godt humør.

Tommy er ikke til at stoppe, bare han må få kasse bilen, så nyder han turen til Lydersholm, for at tjekke op på dyrene derude.

Jane kommer gerne og kigger fredag eftermiddag, og så giver hun den fuld skrue, når hun er på arbejde. Knægtene har noget at leve op til, når hun først går i gang.

Stefan, Patrick og Adrian har også været super gode til at få tingene til at fungere.

Det betyder bare så meget, hvis ting spiller sammen.

Så kan vi alle arbejde mindre, men stadig få de samme ting lavet.

 

Søren har vagten her i nat, så han er blevet forsynet med lidt lækkerier, så det er lidt at se frem til, når han indimellem robotalarmer kan gå lidt inden døre. Søren er altid parat til at tage en nattevagt.

Det var også altid ham der malkede om natten, da vi malkede tre gange i den gamle malkestald.

Bare det, at vi kan få de mislykkede malkninger afviklet hele tiden, gør at køerne ikke går rundt med fyldte yver i det kolde vejr.

Hele lørdag var vi i stalden, normalt kan vi holde fri midt på dagen. Jeg havde en del køer til yvertjek, men der var heldigvis kun tre der slog ud med yverbetændelse.

Det er de gamle køer, som slår ud, så snart der sker noget unormalt i stalden.

Det er både træls og godt. Træls fordi de får yverbetændelse, men også godt, fordi når de viser tegn som disse, så er der noget, der ikke er, som det plejer. Lige nu er det vejret, men det kunne også være noget med foderet eller måden de bliver håndteret på. Når der er mange elever, er det vigtigt, at de forstår, at drive rigtigt med køerne. Man kan lære meget ved at iagttage en hyrdehund. Hvordan den på afstand, får dyrene til at flytte sig. Kommer man for tæt på, eller ikke giver dyrene plads, så de føler sig presset, bliver de stresset, og stres kan udløse mange ting. Blandt andet yverbetændelse.

Vi var til Nutri fair i torsdags. Det er en nødvendighed lige at komme lidt hjemmefra, og følge med i nyheder der kommer. Og ikke mindst, at hilse på kollegaer og forretnings forbindelser.

Når man kommer hjemmefra, og især i bilen, kan man få snakket. En kande kaffe og lidt godter, og så at sidde stille sammen, giver rum til at fundere og snakke over mange ting.

Vi går stadig og venter på, at få vores stormskade skal blive lavet, men indtil videre er det ikke lykkedes.

 

Så vi har stadigvæk åben himmel over robot rum 5.

Så vi må håbe, at der ikke kommer for meget sne i næste uge. Det er på vejrudsigten, men det kan vel ændre sig mange gange endnu. Og hvis ikke, så må vi op at skovle det ned.

Adrian og Stefan har været hjemme de sidste par dage, for at få det hele klar til at kulden skulle komme.

Varme kanonerne æder ca. 240 liter i døgnet, så der skal fyldes dunke op hele tiden. Vandslanger og vandhaner er lukket af, og alt hvad der kan komme ind, er blevet fjernet.

Vi har vores højtryk rensere pakket i en kalvehytte inde i den gamle stald med en griselampe ovenpå.

Det ser spøgs ud, men det virker Cool

Jeg vil slutte her og ønske jer alle en dejlig weekend.

Karin

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side