2014

uge 22

Uge 22

 

Fritseline bor stadig i kalveigloen og får mælk og kofoder. Den vokser godt og er frisk og frejdig. Den vil gerne snakkes med, når vi kommer forbi, og det varer ikke længe, før den skal flyttes til den store iglo, hvor de går 8 kalve sammen. Hvis der ikke kommer noget helt uventet, så sker det nok i næste uge. Den er nu 4 uger gammel, og vejer ca. 70 til 80 kg.

Jeg går ikke og vejer og måler kalvene, men skønsmæssig er det , der omkring.

 Den er rigtig godt bygget og har en god størrelse.

 

 

I tirsdags var Erling og jeg på tur - retur til Lydersholm. Vi havde to bokse a 16 kalve, der skulle flyttes til Lydersholm. Adrian havde forberedt det hele i Lydersholm, så alt var klar.

Vi startede med at køre kl. 16.00. Vi kan have 8 kalve med ad gangen. I bilen havde vi madpakke, kaffe, lidt snold, vindruer og lidt sodavand, så vi kunne rigtig hygge os.

4 ture i alt frem og tilbage, gav rigelig med tid til at få snakket sammen og drøftet verdens situationen.

Vi var færdige kl. 20.00 så hjalp vi hinanden med at lyse af. Erling gjorde heste traileren ren, og jeg skyndte mig i bad. Jeg havde ikke været hjemme til at lave varm mad, så jeg drønede ud til MAC DONALD. Her var Jennifer og Tobias på arbejde, og Lena var også lige ude at hilse, da jeg holdt i kø.

Jennifer mente ellers , at jeg havde bestilt rigeligt, men Lena’s kommentar var ” jamen de er jo bønder” så det mente hun nok, vi kunne fortærre, hvilket vi nu også gjorde…………..

 

 

Som I kan se på billedet er de små killinger kommet ned fra loftet. De lever livet ret farligt lige nu, da de skal lære at omgås alle de store dyr og alle de maskiner, vi ligger og kører rundt på.

Men de er da kære, og de gjorde også lykke, da jeg havde besøg -  både fredag og lørdag.

Fredag var nogle af vores venner forbi med børn og børnebørn, og lørdag var der en gruppe fra Tyskland. Sydslesvigs forening fra Husum.

 

 

 Farmor og farfar har pudset vores bænke og malet dem igen, så de nu fremstår som nye. Det er bare så skønt, når nogle af alle de små ting bliver gjort. Det er ikke fordi det tager lang tid, men det bliver altid skubbet, fordi der er andre ting, der er mere vigtige.

Hans hjalp også til, fordi han kom forbi, da de var i gang.

Farfar klipper stadig alt græsset, trods sin høje alder. Han er på pletten, og skal nok melde, når han ikke har mere benzin hjemme. Så skal det helst være her og nu, at det bliver hentet.

 

 

Tommy er kommet tilbage fra skolen, så nu lysner det.

Han er godt i gang med at blive oplært i at køre med den ny selvkørende mixervogn.

 

Erling er begyndt at sætte alle de indkøbte fodermidler i støb. De bliver blandet med vand og står natten over i mixervognen. Så bliver majs- og græsensilage mm blandet i dagen efter. Det bevirker, at køerne ikke kan rode i blandingen på foderbordet og dermed sortere i ingredienserne.

Så der er lige nogle nye procedurer,der skal indarbejdes.

 

Alt andet lige, så starter Viki igen på søndag. Hun skulle være rejst fra Ukraine, og lande i Danmark i dag lørdag. Ellers ved jeg ikke, hvad jeg gør.!!!!!!!!!! Vi har ventet på hende, fordi hun er dygtig, men vi kan heller ikke blive ved med a vente.

Hun har været væk i en måned. Det lille bæst :-)

 

 

Emil er ved at flytte, han har fundet et hus i nærheden af Visby.

Det bliver godt for ham, ikke at skulle bruge så meget tid på landevejen. Så må vi håbe, at han falder godt til herude vestpå.

 

Jane bøvler stadig med hendes hånd, men hun er ustoppelig. Hvad hun kan præstere selv om hånden ikke virker optimal, det er tankevækkende.

 

Emil og Jane har haft møde med Martin Mikkelsen fra Vestjysk Landboforening. Han opsætter computeren til at sammensætte specifikke lister, så det er de rigtige køer, der bliver samlet op.

 At det er de rigtige køer der bliver malket 3 gange og mere, og at det ikke er de sen lakterende,  der optager robotterne og fylder i opsamlingspladsen.

 

Tommy skulle også have deltaget, men han skulle aflevere de sidste opgaver på landbrugsskolen, den dag.

 

Nu skal de så følge udviklingen i stalden med ydelsen, malkningerne osv. Og så kommer Martin Mikkelsen igen om ca. 14 dage.

Anna Mette har sammensat en ny foderplan, så nu skulle det gerne give en masse mælk igen.

Det er med at have fingeren på pulsen hele tiden.

Vejret spiller en stor rolle, og så skal foderet bare være total afstemt hele tiden.

 Køerne reagerer med det samme, når der er den mindste ubalance.

Det kan være mange forskellige ting der spiller ind.

 

 

Jeg vil slutte for denne gang

og ønske jer alle en dejlig weekend

 

Karin

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side