2014

uge 27

uge 27

Adrian er tilbage og dermed er vi også igang i Lydersholm, med at gøre klar til nedrivning af bygninger.

Der er en masse, som skal ryddes væk og fjernes. Ligeledes er vi ved at gøre klar, til at få dyr ned i et rigtig stor dybstrøelses område derude.

De har sat inventar op, og det er næsten klar til, at dette skal ske.

 

Vi har fået en masse kalve herhjemme, og begge stalde er fulde af malkende køer.

Da der kun kan malkes et hvis antal køer på robot, har jeg været ved at finde køer, som skal goldes lidt før tid. Der er mange kvier, der har kælvet, så der er nok at se til for dem, der ordner staldene morgen og aften. Kvierne  skal gerne hjælpes de første 5 til 10 dage. Efterhånden som de så får smag på kraftfoderet og er trygge ved malkningerne, går det hele af sig selv.Men lige nu, er der meget at se til.

 

Vores fibermaskine er igen nede, og siet har det ikke så godt.

Det betyder at vi mangler fyld i sengene, og for at finde en alternativ løsning, indtil den kom op at køre igen, ville vi strø snittet halm i.

I torsdags var de fra en maskinstation, og der blev snittet 20 baller halm.

Dagen efter kørte vi så lidt halm ind i stald 5 og eksperimenterede med, hvordan vi lettest, fik det godt ind i sengene.Da vi har rodet op i halmen ved at tage af den, er der kommet ilt ind i stakken, og gav føde til den varmeudvikling, der åbentbart var startet i stakken.

Pludselig ulmede det i råvarehallen, og Tommy og Emil og Jane fik hurtigt tilkaldt brandvæsenet. Da brandmændende, så var godt igang med at slukke ilden,( medens Erling fik halmen ud af råvarehallen med teleskoblæsseren, for at minimere branden så meget som muligt), kom vi til at se over på fiber vognen som holdt parkeret under fiberanlæget igen. Da begyndte det også at stige røg op her. Erling var hurtigt ovre at hente vognen, og brandvæsenet fik stoppet ilden, så der ikke skete noget med vognen.

Råvare hallen er blevet lidt sveden, og der er futtet en del halm af, men det kunne været gået meget værre. Vinden var heldigvis i syd, så det blæste væk fra alle bygninger  og ud over majs marken.

Der blev efter et par timer besluttet, at det skulle brænde ud. Der blev opsat vandsprinklere op og vi var et døgn på vagt ved stakken. 

Ved at rodde op i det hele tiden, blev det brændt ud under kontrol og overvågning. Brandvæsenet kom forbi mange gange for at følge op på udviklingen. 

Det var Jane Emil og Tommy, der på skift tog vagterne, for at vi kunne komme afsted på weekend.

Vi havde satset på lidt tid sammen uden landbrug, og bestilt overnatning i midt Jylland. I kassebil og med vores cykler.

Vi kom sent afsted fredag, men havde en dejlig weekend. Takket være vores dygtige ansatte.

Vi tog cyklerne ud af kassebilen 21.30 i Them og cyklede en spændende tur rundt om en mega stor grusgrav. Lørdag var vi til ungskue og bagefter var vi på en meget udfordrende mountainbike rute ved Silkeborg.

Der var stejle passager og smalle steder, så man kun lige kunne komme imellem stammerne med styret. Ruterne var blå - røde og sorte. Vi var mest på blå og enkelte røde, og jeg tør ikke tænke på, hvordan de sorte så ville være. Vi snakkede med andre mountainbikere og der sagde, at på de sorte skulle man virkelig have teknikken i orden.

Nogle steder hvor vi var, var det så grelt, at selv Erling var af cyklen. Og der skal meget til......

Søndag kørte vi til Blåvands Huk, og kørte langs stranden og i området her. Det hele blev afsluttet med en tur i bølgerne, og så hjem til aften. Så vi kan bryste os med, at vi i år har været ude at bade i havet. Det har vi ikke været de sidste par år.

Nu har vi ladet op, og er igen klar til at til makronerne.

hilsen Karin

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

29.03 | 17:02

Hahaha! Den kalv ser ud til at have det rigtigt godt :) Hvor sødt!

http://www.bedstecasinospil.dk/

...
21.12 | 18:15

Er det tilladt at stille et måske dumt spørgsmål men hvordan kommer kørne over i den nye malkestald ? der er ingen billeder af det

...
11.11 | 20:15

Hej har i kaniner?

...
08.11 | 01:10

Det var en bustur hvor alt var arrangeret vh Karin
Jeg kan ikke huske navnet på stedet.

...
Du kan lide denne side